fbpx
NaslovnicaMina SportRukometaši počeli pripreme

Rukometaši počeli pripreme

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore nakon negativnih rezultata testa na koronavirus odradila je prvi trening i počela pripreme za utakmice protiv Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Crnogorski rukometaši ugostiće u srijedu, u Bemaks areni, selekciju Kosova, dok je duel protiv Rumunije u nedjelju u Baja Mareu.

Te duele zbog pozitivnih slučajeva u timovima za koje nastupaju, odnosno obaveznog karantina, propustiće golmani Mile Mijušković i Danilo Mihaljević, bekovi Miloš Božović i Branko Vujović, dok pivot Nebojša Simović i bekovi Božo Anđelić i Igor Radojević nijesu dobili dozvolu kluba da budu sa nacionalnim timom.

Selektor Zoran Roganović za predstojeće duele računa na 16 igrača.

Na spisku su: golmani Jagoš Braunović i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivot Nemanja Grbović, te bekovi Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Risto Vujačić i Radojica Čepić i naknadno pozvani bek Vasilije Kaluđeroviće.

Protivnik crnogorskim rukometašima, osim Kosova i Rumunije, u kvalifikacionoj grupi 8 je i Švedska.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, već imaju aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

Najčitanije