fbpx
NaslovnicaMina SportRadović najbolji sportista

Radović najbolji sportista

Podgorica, (MINA) – Stonoteniser Filip Radović najbolji je crnogorski paraolimpijac u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, odlučio je Upravni odbor te asocijacije.

Radović je u ovoj godini osvojio srebrnu medalju pojedinačno i bronzanu ekipno na seniorskom prvenstvu Evrope u Helsingborgu.

Bio je i zlatni na Evropskim igrama mladih u Lahtiju, u konkurenciji igrača do 23 godine, a osvajao je i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju.

Radović zauzima treće mjesto na seniorskoj rang listi u klasi S10, dok je u konkurenciji juniora na čelnoj poziciji.

Najuspješnija reprezentacija je stonoteniska reprezentacija Crne Gore, koja je u sastavu Filip Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović osvojila bronzanu medalju na EP u Helsingborgu, prvu ekipnu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Hajuspješniji trener je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je džudista Adnan Kujović, koji je bio četvrti na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u konkurenciji osoba sa smetnjama vida.

Priznanje za izuzetan sportski rezultat dobiće šahista Predrag Nikač, zlatni sa pojedinačnog svjetskog prvenstva za osobe sa smetnjama vida iz Kaljarija, kao i golbal reprezentacija Crne Gore, koja je igrala finale Evropskog prvenstva C divizije u italijanskoj Lakvili.

Priznanja najuspješnijima biće uručena u petak, na svečanoj akademiji povodom deset godina međunarodnog priznanja Paraolimpijskog komiteta.

Svečanost će biti održana u podgoričkom hoterlu Ramada, u 18 sati.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...