NaslovnicaMina SportRadović najbolji paraolimpijac, nagrade za Rajković i Đurovića

Radović najbolji paraolimpijac, nagrade za Rajković i Đurovića

Podgorica, (MINA) – Paraolimpijski komitet proglasiće sjutra najuspješnijeg sportistu i nagraditi sportiste i trenere koji su svojim radom i rezultatima obilježili paraolimpijsku 2021. godinu, saopšteno je iz krovne asocijacije sporta osoba sa invaliditetom.

Upravni odbor za najboljeg sportistu proglasio je stonotenisera Filipa Radovića, koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini nagradu će dobiti atletičarka Maja Rajković, bronzana u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u poljskom Bidgošću.

Biće nagrađena i najuspješnija nacionalna selekcija – golbal reprezentacija, vicešampion na Evropskom prvenstvu B divizije u Pajalahtiju i sedmoplasirana na Evropskom prvenstvu A divizije u Samsunu, čime je sačuvala status u elitnom rangu.

Nagradu će dobiti i plivač Andrija Đurović, za najuspješnijeg mladog sportistu, osvajač medalja na internacionalnim plivačkim mitinzima.

Biće nagrađen i najuspješniji trener Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini nagrade će dobiti i Veljko Čegar, trener paraatletske reprezentacije i Nikola Čurović, selektor golbal reprezentacije Crne Gore.

Najavljeno je da će Paraolimpijski komitet uručiti zahvalnice sponzorima za izuzetnu podršku paraolimpijskom sportu u Crnoj Gori, kao i predstavnicima medijskih kuća za doprinos promociji sporta osoba sa invaliditetom u paraolimpijskom ciklusu TOKYO 2020.

Svečani ceremonijal u podgoričkom hotelu Ramada počeće u 12 sati, a biće održan uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije