fbpx
NaslovnicaMina SportRadović najbolji crnogorski paraolimpijac

Radović najbolji crnogorski paraolimpijac

Podgorica, (MINA) – Stonoteniser Filip Radović najuspješniji je crnogorski paraolimpijac u 2021. godini, odlučio je Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Radović je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Trenutno je peti igrač na svjetskoj seniorskoj rang listi.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini nagradu će dobiti atletičarka Maja Rajković, broinzana u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u poljskom Bidgošću.

Najuspješnija nacionalna selekcija je golbal reprezentacija, vicešampion na Evropskom prvenstvu B divizije u Pajalahtiju i sedmoplasirana na Evropskom prvenstvu A divizije u Samsunu.

Za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je plivač Andrija Đurović, osvajač medalja na internacionalnim plivačkim mitinzima u Beogradu i Sarajevu.

Najuspješniji trener je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini biće nagrađeni i Veljko Čegar, trener para atletske reprezentacije Crne Gore i Nikola Čurović, selektor golbal reprezentacije Crne Gore.

Najavljeno je da će Paraolimpijski komitet uručiti zahvalnice sponzorima za izuzetnu podršku paraolimpijskom sportu u Crnoj Gori, kao i predstavnicima medijskih kuća za doprinos promociji sporta osoba sa invaliditetom u paraolimpijskom ciklusu TOKYO 2020.

Svečani ceremonijal biće održan u ponedjeljak u podgoričkom hotelu Ramada (12), uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije