fbpx
NaslovnicaMina SportOsaka upalila olimpijski plamen

Osaka upalila olimpijski plamen

Podgorica, (MINA) – Japanska teniserka Naomi Osaka upalila je olimpijski plamen i ozvaničila početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Igre je svečano otvorio japanski car Naruhito.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteteta, Tomas Bah poručio je da bez solidarnosti nema mira i da je društvu potrebno više solidarnosti.

“Igre su ujediniteljska moć sporta, poruka solidarnosti, mira i otpornosti. Ovo nam svima daje nadu za naš budući zajednički put. Želim da iskažem zahvalnost japanskom narodu. Organizacioni komitet i japanske vlasti uradili su izvanredan posao i želim da im zahvalim na tome”, rekao je Bah.

Predsjednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara, Seiko Hašimoto poželjela je dobrodošlicu svim učesnicima Olimpijskih igara.

“Imam zadovoljstvo da poželim svima dobrodošlicu. Igre se konačno odražavaju danas. Nada je bila ta da budemo povezani jedni sa drugima. Cijeli svijet se susreo sa nevjerovatnim izazovom u vidu koronavirusa”, kazala je Hašimoto.

Ona se zahvalila svim radnicima koji su doprinijeli da svijet prevaziđe ove poteškoće.

“Želim da se zahvalim i narodu Japana, koji je prihvatio ove Igre, kao i guverneru Tokija, MOK-u i Vladi Japana”, rekla je Hašimoto.

Crnogorsku zastavu na defileu nosili su rukometašica, Jovanka Radičević i vaterpolista, Draško Brguljan.

Delegaciju je sa tribina pozdravio premijer, Zdravko Krivokapić.

Olimpijske igre trajaće do 8. avgusta.

Crnu Goru će na Olimpijskim igrama predstavljati 33 sportista, koji će se nadmetati u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih.

Čast crnogorskog sporta braniće:

vaterpolisti – Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović;

rukometašice – Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Andrea Klikovac, Itana Grbić, Đina Jauković, Jelena Despotović, Matea Pletikosić, Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević;

atletičari – Marija Vuković i Danijel Furtula, plivači Anđela Antunović i Boško Radulović, džudistkinja Jovana Peković, strijelac Jelena Pantović i jedriličar Milivoj Dukić.

Nastup je zbog povrede otkazala teniserka Danka Kovinić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Agencija za sajber bezbjednost osnažiće kapacitete države u toj oblasti

Podgorica, (MINA) – Uspostavljanjem Agencije za sajber bezbjednost dodatno će biti osnaženi kapaciteti Crne...