NaslovnicaMina SportLupelesku: Stonoteniseri spremni za Paraolimpijske igre

Lupelesku: Stonoteniseri spremni za Paraolimpijske igre

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniseri spremni su za premijerni nastup na Parolimpijskim igrama u Tokiju, kazao je trener Nikolae Lupulesku.

Trofejni stručnjak kazao je da je cilj da se prođe grupa, navodeći da je to najteži dio posla.

Prema riječima Lupuleskog, Filip Radović i Luka Bakić pripreme za Tokio odradili su u poznatim stonoteniskim centrima českom Havirovu i rumunskoj Bistrici, Udiznu i Zrenjaninu.

“Odradili smo ono što je bilo do nas i momci spremno dočekuju start Igara. U Havirovu smo trenirali sa juniorskim reprezentativcima Češke, Holandije i Slovačke, a u Bistrici sa juniorima Rumunije koji su se spremali za Evropsko prvesnstvo. Trenirali smo i u Uzdinu i Temerinu, a završne pripreme odradili smo u Zrenjaninu”, kazao je Lupulesku agenciji MINA.

Ekipi se u Uzdinu priključio i nekada jedan od najboljih dubl igrača svijeta Ilie Lupulesku.

On je u stručnom štabu bio zadužen za dubl, imajući u vidu da će Radović i Bakić, osim pojedinačno, nastupiti i u ekipnoj konkurenciji.

“Moja očekivanja su da se prođe grupa. To je najteži i najvažniji dio. Poslije toga borba za medalju”, rekao je Lupulesku.

Govoreći o ekipnom nastupu, on je istakao da će tu mnogo zavisti od žrijeba.

“U ekipnom dijelu mnogo zavisi od žrijeba, ali smo svakako među favoritima za medalju. Najteže je proći grupu, a poslije je sve lakše”, rekao je Lupulesku.

Crna Gora u Tokiju prvi put imaće predstavnike u stonom tenisu, a prvi put nastupiće i u ekipnoj konkurenciji.

Radović i Bakić će u Tokiju nastupiti u pojedinačnom dijelu koje je na programu od 25. do 29. avgusta, dok je ekipni dio predviđen od 31. avgusta do 3. septembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije