15 C
Podgorica
October 23, 2020.
Naslovnica Mina Sport Fudbal Hadžibegić: Svaka utakmica u dresu reprezentacije bitna

Hadžibegić: Svaka utakmica u dresu reprezentacije bitna

Podgorica, (MINA) – Svaka utakmica fudbalske reprezentacije je bitna, bilo da je prijateljska ili zvanična, mora se odigrati maksimalno i potvrdi kult i ponos dresa koji se nosi, kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se u nekompletnom sastavu i počela pripreme za tri oktobarska meča.

Crnogorski fudbaleri 7. oktobra sastaće se sa Letonijom (18.00), tri dana kasnije odigraće utakmicu trećeg kola UEFA Lige nacija protiv Azerbejdžana, dok je za 13. oktobar zakazan duel sa najboljim timom Luksemburga.

Komentarišući razliku između važnosti meča sa Letonijom i zvaničnih utakmica, Hadžibegić je naglasio da će insistirati da prva utakmica ima isti status kao i takmičarska.

“Važnost utakmica sa Azerbejdžanom i Luksemburgom je tolika da ne možemo da se oslonimo samo na igrače sa domaće scene. Iz meča sa Letonijom možemo da izvučemo dosta pouka, a i svaka utakmica je važna zbog motiva i ponosa koji nosi dres nacionalnog tima Crne Gore”, rekao je Hadžibegić.

On je istakao da ne bi pozvao igrače iz domaće lige da nisu skrenuli pažnju.

“Nije to klasična proba, jer ostajem pri planu da širimo bazu igrača. Ne možemo da se oslonimo samo na fudbalere koji igraju u stranim klubovima. Momci su zaslužili poziv, ali status reprezentativca se mora i potvrditi”, rekao je Hadžibegić.

On je, komentarišući povrede i odsustvo Žarka Tomaševića, Vukana Savićević, Matije Šarkić i najvjerovatnije Adama Marušića, kazao da su to problemi koje će riješiti ovih nekoliko dana.

“Nama je bitan svaki igrač, a sada su sa nama momci, koji će, siguran sam, imati maksimalni nivo motivacije i htijenja. Oni imaju sve to kada igraju za reprezentaciju.”, kazao je Hadžibegić.

On je istakao da će biti naporno odigrati tri meča za sedam dana.

“To je vanredna situacija i nije prijatna. To je problem u cijelom svijetu. Uslovi za pripreme i rad nisu idealni. Iskreno, plašim se za zdravlje svih nas. Ko je u pravu, zašto je to tako – moramo da se prilagodimo, a najvažnije je da smo svi živi i zdravi”, naglasio je Hadžibegić.

Crnogorski fudbaleri na startu Lige nacija ostvarili su pobjede u gostima protiv Kipra 2:0 i Luksemburga 1:0. Prvi trening zakazan je za sjutra u 18 sati na Trening kampu Fudbalskog saveza.

Najčitanije