fbpx
NaslovnicaMina SportGojković saopštio spisak za Svjetsku ligu

Gojković saopštio spisak za Svjetsku ligu

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 15 igrača za finalni turnir Svjetske lige, koji će od 26. juna do 1. jula biti odigran u Tbilisiju.

Crnogorska selekcija igraće u grupi B sa Sjedinjenim Američkim Državama, Japanom i Gruzijom, dok su u grupi A selekcije Italije, Grčke, Francuske i Kazahstana.

Na spisku Gojkovića su: Slaven kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Dragan Drašković i Vasilije Radović.

Selektor Gojković na svakom meču moći će da računa na 13 igrača.

Gojković je kazuao da je zadovoljan pripremama u Ostiji sa selekcijom Italije.

“To su uvijek zahtjevne pripreme zbog načina na koji oni igraju. Imali smo problema sa povredama prethodnih dana, neki igrači su uspjeli da se oporave, neki nijesu. Što se tiče spiska, uglavnom je tu većina igrača koji smo željeli da budu”, rekao je Gojković.

On očekujem da će se povrijeđeni igrači priključiti selekciji nakon Gruzije i da njihove povrede nijesu ozbiljnije prirode.

“Nijesmo se specijalno spremali za turnir u Tbilisiju, ali kao i na svakom takmičenju želimo da zabilježimo što više pobjeda, što bolji plasman i da se borimo za medalju. Svjetska liga će nam dati sliku trenutnih mogućnosti i da vidimo na čemu da radimo kako bi što spremniji otišli na Olimpijske igre”, kazao je selektor Gojković.

Crna Gora će prvi meč u Gruziji odigrati 26. juna protiv SAD (14.45).

Narednog dana rival je Gruzija (16.30), a u posljednjem kolu igraće sa Japanom (18.15).

Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su pomoćnici Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Najčitanije