fbpx
NaslovnicaMina SportFraneta: Plivači bez uslova za trening i prilike da rade u bazenu

Franeta: Plivači bez uslova za trening i prilike da rade u bazenu

Podgorica, (MINA) – Plivači su posebno pogođeni pandemijom koronavirusa jer ostali su bez osnovnog uslova za trening i prilike da rade u bazenu, kazala je selektorka plivačke reprezentacije Crne Gore Danijela Franeta.

Ona je rekla da je situacija zahtjevna i teška za takmičare i da se dešava u momentu kada je plivanje u Crnoj Gori napravilo izuzetan organizacioni iskorak.

“Orijentisali smo se da takmičare prije svega usmjerimo na individualne treninge, u onoj mjeri u kojoj to može biti rad u kućnim uslovima, van vode. Uz razvijanje svijesti o značaju samoizolacije u ovom periodu, kroz razgovor sa njima. Naravno, i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore to podstiče i radi skoro na svakodnevnoj bazi, objavama na sajtu”, rekla je Franeta u izjavi za zvaični sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Ona je kazala da je Crna Gora trebala da ima dva predstavnika na odgođenim Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Naša selekcija računala je na dva mjesta u Tokiju, za po jednog plivača i plivačicu. I sve je bilo usmjereno na pripreme za te nastupe. Odlaganjem Igara, sami se proces izbora takmičara prolongirao. Za našu plivačku zajednicu, ključni događaj sezone u Crnoj Gori je svakako Montenegro open, centralna aktivnost koja treba da se održi u julu. Nadamo se da će se do početka ljeta situacija sa pandemijom riješiti, da ćemo moći u predviđenom periodu da održimo to važno takmičenje. I pokažemo, još jednom, da plivanje u našoj zemlji napreduje u svakom pogledu”, kazala je Franeta.

Ona je podsjetila da su crnogorski kandidati za Tokio bili Anđela Antunović, Boško Radulović i Ado Gargović, koji su učestvovali i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Gvandžuu.

“Taj spisak je trebao u martu da se skrati na po plivača i plivačicu. Sada je sve prolongirano, a naravno do kraja ove i početkom naredne godine očekujemo odlične rezultate i drugih plivača. Vjerujem da ćemo za Tokio imati dostojne predstavnike i napraviti pravi izbor”, rekal je Franeta.

Najčitanije