NaslovnicaMina SportBudućnost Voli sjutra protiv Mege

Budućnost Voli sjutra protiv Mege

Podgorica, (MINA) – Nekadašnji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić četvrti put izabran je za predsjednika Arbitražnog tribunala Svjetske rukometne federacije (IHF), odlučeno je na Kongresu te asocijacije.

Navodi se da je Radojičić dobio jednoglasnu podršku 133 nacionalne federacije.

Na toj funkciji je od Kongresa u Kairu 2009. godine.

“U proteklim godinama uspješno je rješavao kompleksne pravne slučajeve, pa ga je dosadašnji rad u ovom i drugim organima Svjetske federacije, preporučio da bude na čelu ovog tijela i u narednom četvorogodišnjem periodu”, piše u saopštenju Rukometnog saveza.

Radojičić je od 2019. godine i predsjednik Mediteranske rukometne konfederacije (MHC) koja okuplja 24 države iz mediteranskog basena, sa sjedištem u nekadašnjoj prijestonici Grčke – gradu Neflionu.

U svojoj dugogodišnjoj rukometnoj karijeri, Radojičić je bio predsjednik Rukometne zajednice Srbije i Crne Gore i u dva navrata predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.

“Ponovni izbor, koji ga svrstava u najviše zvaničnike Svjetske rukometne federacije, može se smatrati i ličnim uspjehom, ali i priznanjem za Rukometni savez Crne Gore i crnogorski rukomet”, piše u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije