fbpx
NaslovnicaMina SportBegović: Odluku o sufinansiranju pratio intenzivan rad dvije komisije

Begović: Odluku o sufinansiranju pratio intenzivan rad dvije komisije

Podgorica, (MINA) – Odluku o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza pratio je intenzivan rad dvije komisije kako bi se od tih asocijacija dobilo ono što je najbolje, odnosno kako bi se zaštitio državni interes u oblasti sporta.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović podsjetio je da je novim Pravilnikom o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza oblast programskog finansiranja uređena po uzoru na najbolje sisteme Australije, Francuske, Velike Britanije.

Prema njegovim riječima, Pravilnikom je razgraničeno ono što je sport i ono što nije.

“U fokusu odluke su sportisti i sportski radnici, pa tako recimo iako je u slučaju naše poznate atletičarke Marije Vuković predloženo 10.800 EUR kao godišnja stipendija saveza, odlučio sam da u njenom u slučaju podignem stipendiju na iznos od 25.000 EUR”, kazao je Begović agenciji MINA.

On je naglasio da je taj princip primijenjen i u svakom drugom slučaju, kada se radi o stipendijama sportista, a sve u cilju pune javnosti u radu i poštovanja najviših standarda dobre uprave.

“Država je pozitivno intervenisala na tom polju i kroz ugovore, a u cilju dodatnog podstreka i motivacije našim najboljim sportistima, obezbijedila opredijeljena sredstva”, kazao je Begović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...