fbpx
NaslovnicaDealing with ethics and fake newsEU VideoNajveći izazov biće zaštita finansijskog sistema

Najveći izazov biće zaštita finansijskog sistema

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će u Evropsku uniju ući sa postojećim finansijskim problemima ili uopšte neće zatvoriti Poglavlje 17, jer tom procesu pristupa iz vrlo specifične pozicije, kao korisnica eura, smatra ekonomska analitičarka, Ana Nives Radović.
Ona je kazala da Crna Gora, kada je riječ o Poglavlju 17 koje se odnosi na ekonomsku i monetarnu uniju, stupa iz prilično specifične pozicije, jer se u istoriji učlanjenja nije dogodilo da bilo koja od zemalja kandidata već koristi euro kao sopstvenu valutu.
Radović je dodala da ne postoji mehanizam koji bi u tako kratkom roku mogao konsolidovati javne finansije Crne Gore, a da se spriječe dodatna zaduživanja, jer već postojeća nijesu nešto što se sada može izbrisati i krenuti od nule, već problemi naslijeđeni iz prethodnog perioda.
Tekst je napisan uz finansijsku podršku Evropske unije kroz realizaciju projekta “Dealing with ethics and fake news” pod oznakom IPA2018/397-252. Sadržaj je isključiva odgovornost Agencije MINA i ne mora nužno odražavati stavove EU. Tekst se može preuzimati uz obavezno navođenje izvora.

Najčitanije