fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZavršeni pripremni radovi

Završeni pripremni radovi

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Pripremni radovi na projektu novog naselja mješovite namjene u Porto Montenegru, pod nazivom Boka Place, nedavno su završeni, kako bi se počelo sa radovima na iskopima, saopšteno je iz Porto Montenegra.

„Plan je da građevinska firma Bemaks Montenegro, sa kojom je zaključen inicijalni ugovor o izgradnji, ove radove završi tokom prvog kvartala, kako bi uslijedila izgradnja podzemne garaže za maloprodajne objekte, hotel i rezidencijalne jedinice, krajem ove godine“, navodi se u saopštenju.

Izgradnja novog naselja mješovite namjene u Porto Montenegru, koji će se nalaziti uz samu Jadransku magistralu u Tivtu, počela je 15. novembra prošle godine. Novo naselje uključivaće 240 hotelskih i oko 60 rezidencijalnih jedinica, sa brojnim maloprodajnim šoping objektima i javnim površinama.

„Postojeći plan je da izgradnja prve faze naselja Boka Place završi u drugom kvartalu 2023. godine. Završetak druge, odnosno posljednje faze izgradnje predviđen za kraj 2023. godine“, navodi se u saopštenju.

Projekat Boka Place zauzima površinu od oko 75 hiljada metara kvadratnih, a predviđena vrijednost investicije premašuje 100 miliona EUR.

„Planiran kao stambeno naselje koje živi tokom cijele godine, Boka Place će imati i supermarket na više od hiljadu kvadrata, bioskopski kompleks sa tri sale, kao i brojne ugostiteljske jedinice“, precizira se u saopštenju.

Maloprodajni i šoping objekti brojaće više od 40 zakupaca, predstavljajući različite modne brendove i proizvode za domaćinstvo. Boka Place će u svom sastavu imati i hotel mješovitog modela poslovanja, kojim će upravljati Kerzner International, uz najsavremenije fitness i wellness sadržaje, kao i vanjski bazen dužine 20 metara, koji će se moći koristiti kako tokom zimskih, tako i tokom ljetnjih mjeseci.

Postojeći plan je da broj zaposlenih u maloprodaji, restoranima, supermarketu i bioskopu, kao i onih angažovanih na upravljanju objektima u okviru distrikta Boka Place, prelazi 220 stalno zaposlena i više od 40 sezonskih radnika. Očekuje se da će novi hotel ponuditi do 100 radnih mjesta.

Na osnovu neophodnih odobrenja, Vlada je dala saglasnost da se Boka Place u Tivtu uvrsti u listu razvojnih projekata u okviru Programa ekonomskog državljanstva, što predstavlja osnov za potencijalni rast interesovanja kupaca nekretnina iz zemalja poput Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Rusije, Južne Afrike, Turske i Kine, s obzirom na to da je crnogorski pasoš rangiran kao 41. po ekonomskoj mobilnosti.

Cijene rezidencijalnih jedinica u Boka Placeu počinju od 190 hiljada EUR.

Najčitanije