fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa ravnomjernu raspodjelu 1,13 hiljada bivših radnika

Za ravnomjernu raspodjelu 1,13 hiljada bivših radnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici podgoričke fabrike “Radoje Dakić”, njih 1,13 hiljade, izjasnili su se da hoće ravnomjernu raspodjelu i isplatu po 23 odsto svog dijela potraživanja od 14 miliona EUR prihodovanih od prodaje imovine u stečajnom postupku.

Predstavnik bivših radnika Milan Vukčević kazao je Vijestima da se bivši radnici suočavaju sa opstrukcijama pojedinih advokata koji zastupaju povjerioce, zbog čega će se konsultativno izjašnjavanje nastaviti do kraja oktobra, radnim danima od deset do 12 sati, u krugu fabrike.

Potpisivanje je počelo 3. oktobra.

“Samo je jedan bivši radnik, koji je dao saglasnost, došao dva dana kasnije da povuče potpis nakon sugestija koje je dobio od svog advokata”, rekao je Vukčević.

Bivši rasnici „Radoja Dakiće“ tvrde da imaju obećanje predsjednika Privrednog suda i stečajnog sudije u njihovom predmetu, Blaža Jovanića, da će se sprovesti ravnomjerna raspodjela prihodovanog novca ukoliko se sa tim svi bivši radnici saglase.

Prema pravosnažnoj presudi, oni više od deceniju potražuju 60 miliona EUR na ime neisplaćenih 77 zarada, sa obračunatim kamatama. Najstariji bivši radnik “Radoja Dakića” u stečaju ima 82 godine. Vukčević tvrdi da on već 22 godine prima zakinutu prijevremenu penziju, jer mu blagovremeno nijesu isplaćene zarade.

“Na sastanku od 30. septembra, na kojem je bilo šest advokata – predstavnika oko 1,4 hiljade radnika, nijesmo postigli dogovor, a neki su se ovih dana ispriječili u prikupljanju potpisa za naš predlog”, dodao je Vukčević.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...