fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa predsjednika PKCG troje kandidata

Za predsjednika PKCG troje kandidata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs za izbor predsjednika Privredne komore (PKCG) kandidaturu su podnijeli sadašnja vršiteljka dužnosti predsjednice Nina Drakić, donedavni predsjednik Inženjerske komore Srđan Laković i šefica Odjeljenja trezora NLB banke Irena Radović, saopšteno je Vijestima iz te privredne asocijacije.

Prema proceduri Komisija za mandatna pitanja, PKCG najkasnije do 1. decembra treba da analizira blagovremenost i ispravnost pristiglih prijava i da Upravnom odboru dostavi Informaciju o kandidatima za izbor predsjednika Komore.

Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor treba da dostavi Skupštini Komore najkasnije do 15. decembra.

Donedavni predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, je u junu podnio ostavku na tu funkciju, s tim što je ona stupala na snagu 1. septembra, a do tada je PKCG trebalo da izabere novog predsjednika.

Skupština PKCG je krajem jula ove godine za predsjednika izabrala privrednika Vojina Žugića.

Od 51 glasa, Žugić je dobio 28, izvršni direktor kompanije Coca Cola HBC Crna Gora Nikola Tripković 22 glasa, dok je jedan glas pošao ekonomisti Srđanu Pupovcu.

Žugić je umjesto da 1. septembra preuzme funkciju podnio ostavku, obrazlažući je riječima da ne prihvata da ta institucija postane mjesto političke borbe i sukobljavanja različitih interesa.

Nakon toga je dotadašnja potpredsjednica Nina Drakić postala vršiteljka dužnosti predsjednice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije