fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliko interesovanje maturanata

Veliko interesovanje maturanata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj maturanata koji su se prijavili za dolazak na Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore (UCG) i Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu Summer Job 2020 prevazilazi očekivanja, kazali su organizatori, koji očekuju da ovogodišnje izdanje prevaziđe prethodna.

Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu, koje realizuju Karijerni centar i Studentski parlament Univerziteta, biće održani u ponedjeljak u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

Menadžer Karijernog centra UCG, Ivica Todorović, rekao je da je promotivni tim u proteklom periodu obišao gotovo sve crnogorske opštine i srednje škole, kako bi maturantima predstavio oba projekta i njihov značaj u izboru fakulteta, odnosno pronalaska sezonskog posla.

“Maturantima je uručen promotivni materijal i pojašnjenja je procedura popunjavanja CV formulara koje će predavati poslodavcima kod kojih apliciraju za sezonski posao”, naveo je Todorović.

On je dodao da će na osnovu prijava maturanata biti organizovan i prevoz iz tih opština, uz koordinaciju sa Ministarstvom prosvjete, upravama škola i lokalnim samoupravama koje su podržale projekat.

Todorović je saopštio da, nakon održanih promocija i na osnovu analize broja zainteresovanih maturanata, organizatori s pravom očekuju da će ovo izdanje Sajma i Dana otvorenih vrata biti najuspješnije do sada.

On je podsjetio da je projekat namijenjen maturantima i studentima koji na jednom mjestu mogu da dobiju sve informacije značajne za studiranje.

Na događaju će biti predstavljena ponuda svih 19 univerzitetskih jedinica, kao i centara i servisa UCG, Studentskog parlamenta i Sportskog i kulturnog centra, a na svakom štandu biće predstavnici te jedinice, koji će odgovarati na pitanja posjetilaca.

Sajam sezonskog zapošljavanja Summer Job, koji se organizuje već 13 godina, ima za cilj zapošljavanje domaće radne snage u toku ljetnje turističke sezone.

Todorović je saopštio da će na Sajmu učestvovati oko 30 poslodavaca koji će ponuditi posao studentima i maturantima, odgovoriti na njihova pitanja i upoznati ih sa uslovima koji im se nude.

“Zapošljavanje u toku ljetnje turističke sezone predstavlja važan segment ukupnog zapošljavanja mladih, a posredstvom ovog projekta, svake godine posao dobije više od 500 studenata i maturanata”, zaključio je Todorović.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu