fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Osloboditi naknade sve korisnike Morskog dobra

URA: Osloboditi naknade sve korisnike Morskog dobra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA predložio je Morskom dobru da sve korisnike oslobodi plaćanja naknade u ovoj godini, kako bi se pomoglo zakupcima da održe likvidnost poslovanja, saopštili su njegovi predstavnici.

„Kako je već sada, nažalost, jasno da će sezona biti pod znakom pitanja, a da i u najoptimističnijem scenariju teško možemo očekivati veći pomak, vjerujemo da je ova mjera optimalna i da će makar malo pomoći zakupcima da održe svoju poljuljanu likvidnost poslovanja” sopšteno je iz URE.

Oni su objasnili da se ta mjera odnosi na sve zakupce kupališta i privremenih objekata, kao i na one koji su zaključili duguročne ugovore sa Morskim dobrom.

Iz pokreta URA su kazali da će, prema trenutnim procjenama, prihodi od turizma ove godine biti manji i do 90 odsto, pa da bi svaka podrška turističkoj privredi bila poželjna.

„Vlada mora naći mehanizme da institucionalizuje takvu pomoć”, naveli su iz pokreta URA.

Oni su podsjetili da u Crnoj Gori ima više stotina zakupaca Morskog dobra, tako da bi brojnim porodicama ta mjera predstavljala veliko olakšanje.

„Treba vjerovati da se dio sezone, ipak, može spasiti, ukoliko pandemija ne potraje predugo, ali je onda za očekivati da se ta sredstava upotrijebe za bolju promociju i pripremu kupališta i objekata, jer po svemu sudeći slijedi jako teška godina”, zaključili su predstavnici pokreta URA.

Najčitanije