fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Država će konačno uvažiti ulogu radnika

URA: Država će konačno uvažiti ulogu radnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prava radnika su decenijama daleko od prihvatljivog minimuma, te je odgovornost nove Vlade da, pored saniranja katastrofalne ekonomske situacije, opet zaštiti radničku klasu i omogući im pravedne uslove za rad, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

U toj partiji smatraju da je radnička klasa najveći gubitnik tranzicione pljačke, koju je od AB revolucije u ime radnika sprovodila Demokratska partija socijalista (DPS), a zbog koje je položaj radnika u potpunosti obezvrijeđen.

“Gašenjem i pljačkanjem svih relevantnih i likvidnih preduzeća, kriminalnim stečajima i rasprodavanjem imovine, korist je imala samo šačica privilegovanih funkcionera DPS-a, a štetu su trpjele stotine hiljada radnika u Crnoj Gori”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da je diskriminacija radnika pojačana nakon toga, te da je ekonomsku marginalizaciju radničke klase pratila i politička marginalizacija.

“Pa su radnici, pored nepravedne materijalne distribucije dobara – odnosno novca, decenijama nakon toga svjedočili i nepravednoj nematerijalnoj distribuciji dobara. Tako je radnička klasa, koja je decenijama bila epicentar političkih i društvenih dešavanja, gurnuta na obode društva i kontinuirano gažena, zarad očuvanja trulog sistema”, kazali su iz URA-e.

Najčitanije