fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUčestvovali na konferenciji o razvoju aerodroma u Dablinu

Učestvovali na konferenciji o razvoju aerodroma u Dablinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacija Vlade učestvovala je na Globalnoj konferenciji za razvoj aerodroma u Dablinu, čime je potvrdila da vodi javnu i konkurentnu politiku kada je u pitanju valorizacija crnogorskih vazdušnih luka i omogućava svim zainteresovanima ravnopravan pristup podacima.

Teme ovogodišnje konferencije, koja je počela u ponedjeljak, su tržište avio kompanija, trendovi u industriji, finansije, investicije, upravljanje i strategija aerodroma, privatizacija i privatno javno partnerstvo.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je drugog dana konferencije vodio panel na temu koncesije crnogorskih vazdušnih luka, Podgorice i Tivta.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, posebno istakao potencijale koje nudi država Crna Gora s aspekta unapređenja turizma i privrede, kao i poboljšanja transportne infrastrukture. Takođe, on je prisutne upoznao i s planovima koji se odnose na razvoj aerodroma, kao i trenutnim stanjem projekta.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva kazali su da su zainteresovani potencijalni ponuđači imali priliku da u direktnoj komunikaciji s ministrom razmijene mišljenja i bliže se upoznaju s uslovima pretkvalifikacione prijave.

U toku je pretkvalifikaciona faza koja traje 45 dana s krajnjim rokom za dostavljanje ponuda 25. novembra.

Iz Ministarstva su kazali da je učešće delegacije Crne Gore na tom događaju još jednom potvrđuje da Vlada, kada je valorizacija crnogorskih vazdušnih luka u pitanju, vodi javnu, transparentnu, nediskriminatornu i konkurentnu politiku i omogućava svim zainteresovanim stranama ravnopravan pristup relevantnim podacima.

Sve neophodne informacije u vezi sa tim projektom se mogu pronaći na zvaničnoj internet stranici Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Pored Nurkovića, u delegaciji su i samostalne savjetnice Milica Mićunović i Bilsana Bibić.

Konferenciji, koja traje do sjutra, prisustvuje više od 500 međunarodnih aerodromskih operatera, investitora, bankara, predstavnika vlada i vazduholovnih konsultanata.

Među renomiranim učesnicima su i predstavnici velikih avio kompanija, kao što su Lufthansa Consulting i Skylark Consulting Group, predstavnici operatera aerodroma kao što su Cirih aerodrom, Malezija aerodromi, Holdings Berhad, Ferrovial Airports, Egis, Vinci, Oman, Indija, Minhen aerodrom, CAAP Business Development Manager, daa International i Kopenhagen aerodrom, predstavnici Međunarodne finansije korporacije (IFC), Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i regulatornih tijela.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...