Naslovnica MINA Business Sve više firmi u Crnoj Gori bavi se novim tehnologijama

Sve više firmi u Crnoj Gori bavi se novim tehnologijama

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Tehnološko preduzetništvo tek počinje da se razvija u Crnoj Gori, ali se otvara sve više firmi koje se bave novim tehnologijama, saopštila je izvršna direktorica nevladine organizacije (NVO) Znanje, obrazovanje i nauka (ZONa), Danijela Papić.

Ona je na okruglom stolu u Tehnopolisu pod nazivom Budućnost je u tehnološkom preduzetništvu, koji organizuju NVO ZONa i Crnogorska asocijacija za nove tehnologije (MANT), saopštila da je riječ o jednoj od aktivnosti u organizaciji Ministarstva prosvjete u okviru projekta Karavan tehnološkog preduzetništva (TeCa).

“Tehnološko preduzetništvo je proces gdje preduzetnici osmišljavaju inovativne ideje za razvoj novih tehnologija, koje kasnije procesuiraju kroz nove modele za razvoj servisa, proizvoda, poslovnih procesa u cilju tržišne komercializacije”, navela je Papić.

Prema njenim riječima, tehnološko preduzetništvo u Crnoj Gori je na početnom nivou, ali je u posljednjih pet godina došlo do razvoja novih tehnologija u svim sferama.

“Budućnost je upravo u ovoj vrsti preduzetništva i u vještačkoj tehnologiji, odnosno u novim tehnologijama. Firme koje se baziraju na novim tehnologijama uposliće dosta radnika, tako da studenti treba da se upoznaju sa ovom vrstom preduzetništva kao njihovim budućim zanimanjem”, rekla je Papić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Od ponedjeljka dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) odlučilo je da od ponedjeljka dozvoli ulazak...