fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSuspendovani letovi između Frankfurta i Teherana

Suspendovani letovi između Frankfurta i Teherana

Frankfurt, (MINA-BUSINESS) – Njemačka aviokompanija Lufthansa suspendovala je do daljeg sve dnevne letove između Frankfurta i Teherana zbog situacije u Iranu.

Lufthansa je otkazala i let za irački Irbil u subotu, nakon vazdušnog napada Irana na iračke vojne baze i Irbilu i Al Asadu, koje koriste američki vojnici, prenosi Capital.ba.

I francuska aviokompanija Air France saopštila je danas da suspenduje letove nad vazdušnim prostorom Iraka i Irana poslije iranskih raketnih napada na dvije baze u Iraku u kojima su smještene američke snage.

Prethodno su pojedine svjetske aviokompanije preusmjerile letove da bi izbjegle vazdušni prostor Iraka i Irana nakon raketnih napada Irana na dvije baze u Iraku.

Američka federalna administracija za avijaciju (FAA) zabranila je ranije američkim avio-prevoznicima da lete u vazdušnom prostoru Iraka, Irana i Omanskog zaliva.

Zabrana letova važi i da prostor između Irana i Saudijske Arabije, nakon iranskog raketnog napada noćas na američke vojnike u dvije baze u Iraku.

Najčitanije