fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpriječiti odlazak mladih sa sjevera

Spriječiti odlazak mladih sa sjevera

Rožaje, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora mora imati jaku ekonomiju, u kojoj će država podržati mikro, mala i srednja preduzeća, jer je to jedini način da se zaposle ljudi i spriječi odlazak mladih sa sjevera, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, je tokom posjete Rožajama kazala da je cilj te partije da Crna Gora do 2024. godine bude dio Evropske unije (EU), jer se samo tako mogu sprovesti nužne promjene i neophodne reforme.

“Dosta je više privilegovanih tajkuna koji su poharali crnogorsku ekonomiju, a građanima ostavili dugove da ih vraćaju”, rekla je Vuksanović Stanković, koja je i nositeljka liste SDP – Jaka Crna Gora.

Ona je, kako je saopšteno iz SDP-a, navela da su ključni problemi Rožaja nezaposlenost i iseljavanje mladih ljudi.

“Gubimo cijelu jednu generaciju neodgovornom politikom. Danas je na desetine mladih Rožajaca manje u ovom gradu nego prije četiri godine”, upozorila je Vuksanović Stanković.

Ona smatra prostor kompleksa Gornjeg Ibra mora postati motor razvoja Rožaja.

“Ja sam sigurna da vrijedni, domaći, preduzetnici mogu uraditi puno više nego strani investitori, poslije kojih je za pet godina fabrika zarasla u korov”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...