fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkoro polovina turističkog prometa ostvarena u Budvi

Skoro polovina turističkog prometa ostvarena u Budvi

Budva, (MINA-BUSINESS) – U Budvi je za prvih sedam mjeseci ostvarena skoro polovina turističkog prometa Crne Gore, saopštila je direktorka Turističke organizacije (TO) Budva, Maja Liješević i dodala da su ostvareni mnogo bolji rezultati od očekivanih.

U najznačajnijoj turističkoj destinaciji Crne Gore tokom jula je u hotelima boravilo skoro 77 hiljada gostiju, što je 12 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, a ostvareno je više od 400 hiljada noćenja, što je skoro na nivou od prije dvije godine.

„Odlični rezultati koji su ostvareni u kolektivnom smještaju na našoj rivijeri tokom prvih sedam mjeseci ove godine govore da u ukupnom turističkom prometu Crne Gore Budva ove godine učestvuje sa 44 odsto u broju dolazaka i čak 48 odsto u ukupnom broju noćenja”, navela je Liješević u saopštenju.

Ona je kazala da očekuju da će zvanični podaci za avgust biti na sličnom nivou, a svi preliminarni pokazatelji, uključujući i podatke sa njihovih informativnih biroa, govore u prilog tome da je visok uporedni procenat u odnosu na 2019. u samom špicu turističke sezone ostvaren i u privatnom smještaju.

Liješević je dodala da je to dokaz da se zajedničkim naporima i odgovornim odlukama postiglo ono čemu su se svi nadali.

„Nakon prošle godine koja je bila izuzetno teška, ne samo za naš, već uopšte svjetski turizam, nakon prvih šest mjeseci ove godine kada smo morali mudro da odlučimo o tome kako spasiti crnogorsku, pa ujedno i budvansku ekonomiju, a istovremeno obezbjediti zdravstvenu sigurnost, Crna Gora je otvorila svoje granice i time pružila nadu desetinama hiljadama turističkih radnika i poslenika”, kazala je Liješević.

Ona je navela da su uložili u periodu predsezone maksimalne napore, kreativnost i marketinške kanale da u regionu promovišu Budvu, kao turističku destinaciju, svjesni činjenice da će upravo ova tržišta ove godine biti dominantna.

“Jul i avgust su pokazali spremnost svih odgovornih subjekata i privrednika na teritoriji naše opštine da podizanjem kvaliteta usluga i prilagođavanjem cijena aktuelnom trenutku, dočekamo veliki broj turista i pokažemo se kao dobri domaćini”, saopštila je Liješević.

Prema njenim riječima, najave većine budvanskih hotelijera za septembar govore da sezoni nije kraj, i da će baš sada, u najljepšem dijelu godine, turisti moći da u tom gradu i odmaraju pod još povoljnijim uslovima koristeći posebne ponude i specijalne popuste.

“Još jednom naglašavamo da je svima nama najvažnije da sačuvamo zdravlje naših sugrađana i turista, da sačuvamo bezbjednost naše destinacije, ukoliko želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima sve do kraja godine”, rekla je Liješević.

Prema posljednjim podacima Turističke organizacije opštine Budva u ovom gradu boravi oko 40 hiljada turista, od čega najviše u privatnom smještaju – oko 28 hiljada.

Najbrojniji gosti i početkom septembra su iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije