fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSimović: U Baru se radi timski i posvećeno

Simović: U Baru se radi timski i posvećeno

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Brojni realizovani projekti u Baru svjedoče da se u toj opštini radi dobro, timski i posvećeno, ocijenio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

Iz Vlade je saopšteno da se Simović u okviru radne posjete Baru sastao sa predsjednikom te opštine Dušanom Raičevićem.

„U Baru se radi dobro – timski, posvećeno i projektno. O tome svjedoče brojni realizovani projekti“, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, čvrsto i odlučno opredjeljenje Vlade je razvoj kao najbolji odgovor na krizu.

“I zato smo održali sve razvojne projekte, a trećim paketom Vladinih mjera planirani su brojni novi“, naveo je Simović.

Prema njegovim riječima, poseban značaj u Vladinom paketu, vrijednom 1,2 milijarde EUR, prepoznat je u Luci Bar, koja predstavlja važnu komparativnu prednost i zato je njen dalji razvoj neophodan i predstavlja značajnu pretpostavku za realizaciju brojnih razvojnih projekata.

„Razvoj će donijeti potrebna kvalitetna i bolje plaćena nova radna mjesta“, kazao je Simović.

On je naveo da će planirani novi razvojni projekti pružiti nove brojne šanse za preduzetničke iskorake u brojnim djelatnostima.

„Siguran sam da će ih vrijedni i odlučni preduzetnici iz Bara i cijele Crne Gore prepoznati i iskoristiti za svoj i razvoj cijele države“, kazap je Simović.

On je podsjetio da je prije nepunih deset mjeseci započeta izgradnja Kuće maslina u Baru, objekta koji ima višestruki značaj.

„Taj savremeno koncipirani objekat ima cilj da spoji bogatu tradiciju i istoriju maslinarstva na ovim prostorima, o kojoj svjedoče stabla stara preko dvije hiljade godina, sa izazovima vremena u kojem živimo i da bude podrška maslinarima za buduće izazove“, kazao je Simović.

Zbog toga je, kako je rekao, Kuća maslina i svojevrsno priznanje generacijama maslinara za njihov trud i rad kojim su održali maslinarstvo kroz vjekove, ali i odgovornost sadašnjoj i budućim generacijama da njeguju i unapređuju tradiciju maslinarstva.

Raičević je rekao da je Kuća maslina objekat koji će služiti svim maslinarima u Baru, ali će biti i centar maslinarstva cijele Crne Gore.

„Projekat, koji je najavljivan dugi niz godina, već danas možemo da se uvjerimo da dobija prepoznatljive obrise“, ocijenio je Raičević.

On je zahvalio Vladi i resornom Ministarstvu na podršci koju su pružili Opštini Bar, maslinarima, kao i svim Starobaranima, za objekat koji će biti centar maslinarstva i edukacije.

„Kruna te sjajne saradnje je projekat Kuće maslina, koja će na ponos svih nas biti izgrađena već sredinom novembra”, zaključio je Raičević.

Najčitanije