NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSD: Investicije u Beranama misaona imenica

SD: Investicije u Beranama misaona imenica

Berane, (MINA-BUSINESS) – Investicije u Beranama su misaona imenica, s obzirom na to da se, izuzev kozmetičkih intervencija pojedinih javnih površina, niti jedna nije dogodila u posljednjih osam godina, saopštili su iz Socijaldemokrata (SD) Berane.

Oni su reagovali na posjetu ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Beranama.

“Zahvaljujemo se Milatoviću što je, tokom svoje posjete Beranama, primijetio da je situacija u ovom gradu najgora u svim životnim oblastima u odnosu na ostatak sjevernog regiona Crne Gore”, navodi se u saopštenju SD-a.

Oni su kazali da je Milatović, kada je govorio o zapošljavanju, trebalo da bude informisan da je stopa nezaposlenosti u Beranama među najvišima u Crnoj Gori, zahvaljujući trenutnoj vlasti koja je uspjela da je utrostruči za vrijeme svog mandata.

„Ovakav negativan trend nije uspjelo da zaustavi ni iracionalno zapošljavanje partijski podobnog kadra u lokalnoj upravi“, dodaje se u saopštenju.

Iz SD-a su naveli da je demografska problematika, na koju se Milatović, kako su kazali, brižljivo osvrnuo, takođe produkt trenutne lokalne vlasti jer, sudeći po zvaničnim podacima, najveći broj ljudi je napustio grad upravo za vrijeme trenutne gradske administracije.

„U tom smislu, postavljamo Vam upit, da li ste susrete sa lokalnim političkim zvaničnicima iskoristili da im uputite kritiku zbog ovakvog stanja u gradu? I da li ste kojim slučajem prilikom boravka u Regionalnom biznis centru došli do saznanja koja je svrha pomenute ustanove, jer ista nikakve veze sa biznisom, još manje regionalnim ili njegovom afirmacijom, nema“, navodi se u saopštenju.

Iz SD-a su kazali da će, da ne bi djelovali maliciozno tako što bi zaključili da je posjeta Mlatovića bila bespredmetna, konstatovati da je imala barem turstički karakter.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije