fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja u cilju jačanja ekonomija Crne Gore i Hrvatske

Saradnja u cilju jačanja ekonomija Crne Gore i Hrvatske

Zagreb, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednici crnogorske Privredne komore (PKCG) i Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Nina Drakić i Vjeran Vrbanec potpisali su danas u Zagrebu sporazum o saradnji te dvije institucije, u cilju jačanja ekonomija dvije države.

Iz PKCG je saopšteno da će saradnja doprinijeti ostvarivanju zajedničkih interesa potpisnica i jačanju ekonomija Crne Gore i Hrvatske.

„Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i PKCG nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova“, navodi se u saopštenju.

Drakić je kazala da je potpisivanje sporazuma o saradnji sa HAMAG-BICRO-om za PKCG korak naprijed ka proširivanju usluga koje nude članicama.

“Prenos znanja i iskustava kolega iz Hrvatske može doprinijeti snaženju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, s naglaskom na kontekst korišćenja evropskih fondova i pristupa finansijama uopšte”, rekla je Drakić.

Vrbanec je naveo da potpisivanjem sporazuma HAMAG-BICRO iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju ekonomije Crne Gore.

„Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i preduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz evropskih fondova doprinijela daljem razvoju Crne Gore“, kazao je Vrbanec, dodajući da je jačanje zemalja u okruženju u interesu svih, kako bi region bio ekonomski snažan i prosperitetan.

Sporazum je potpisan u prisustvu savjetnika predsjednika Vlade Hrvatske, Tomislava Pokaza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije