fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRegent i Crna Gora otvaraju svoja vrata za turiste

Regent i Crna Gora otvaraju svoja vrata za turiste

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Hotel Regent Porto Montenegro otvoriće svoja vrata početkom juna, a Crna Gora granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke, saopštili su predstavnici hotela.

Generalni menadžer hotela Regent, Kai Dieckmann, kazao je da je činjenica da od 24. maja nema nijedan registrovan slučaj oboljelih od koronavirusa i da je Crna Gora corona free destinacija veliki uspjeh za tako malu zemlju.

“Svi su izgledi da nas dani dijele do proglašenja kraja epidemije. Najava otvaranja granica je izuzetna vijest, radujemo se opadanju broja oboljelih u ostalim državama koje su nam glavna emitivna tržišta te u skladu sa tim i otvaranju granica u skoroj budućnosti”, naveo je Dieckmann u saopštenju.

Prema njegovim riječima, prve goste planiraju da dočekaju u prvoj sedmici juna, a tačan datum otvaranja biće ubrzo saopšten.

“Izuzetno je što su Aerodromi Crne Gore već otvoreni za saobraćaj privatnih aviona, pa se nadamo i uskorom uspostavljanju redovnog avio prevoza”, dodao je Dieckmann.

Hotel, u susret i po otvaranju, primjenjuje unapređene mjere održavanja i higijene.

“Pripadnost renomiranom Regent Hotels&Resorts lancu hotela, odnosno IHG grupaciji, obavezuje nas na kontinuiranu primjenu izuzetno visokih međunarodnih standarda higijene, održavanja i dezinfekcije kao i pravila, propisa i zakona Crne Gore u navedenim domenima”, kazao je Dieckmann.

On je dodao da će već postojeće normative unaprijediti, a insistiraće i na novom nivou zaštite zdravlja posjetilaca, gostiju i zaposlenih uz korišćenje zaštitne opreme, odnosno maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava, koja će biti dostupna na svakom koraku unutar hotela.

“Primjenjujemo propisane mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), pa će svaka nova mjera biti implementirana dosljedno”, zaključio je Dieckmann.

Najčitanije