fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast prodaje osnovnih namirnica u prethodna dva mjeseca

Rast prodaje osnovnih namirnica u prethodna dva mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Maloprodajni objekti Franca marketa zabilježili su u prethodna dva mjeseca rast prodaje osnovnih životnih namirnica, poput ulja, šećera, brašna, mlijeka i mliječnih proizvoda, voća i povrća, kao i artikala hemije, saopštili su predstavnici tog trgovačkog lanca.

Iz kompanije, čiji je vlasnik Hilmija Franca, navode da su uspjeli da održe kontinuitet i stabilnost poslovanja, bez obzira na posljedice pandemije koronavirusa.

„U martu je zabilježen rast prometa shodno povećanim kupovinama osnovnih životnih namirnica, dok je u aprilu zabilježen pad prometa na navedenim artiklima“, kazali su Pobjedi iz Franca marketa.

Oni nijesu precizirali koliki je bio promet i da li je i koliko bio veći nego u istom periodu prošle godine.

Iz kompanije su naveli da su svi njihovi maloprodajni objekti u prethodna dva mjeseca bili dobro snabdjeveni.

„Raspolažemo dovoljnim količinama svih artikala, posebno osnovnih namirnica, a zalihe se redovno obnavljaju“, rekli su iz ove trgovačke kompanije i dodali da nijesu imali problema sa nabavkom proizvoda u proteklom periodu.

Oni su saopštili da su zahvaljujući dobroj organizaciji i saradnji sa snabdjevačima na vrijeme reagovali i imali dovoljno zaliha traženih proizvoda.

Predstavnici kompanije su kazali da im je u prethodnom periodu bilo važno da sačuvaju tim i ohrabre duh zaposlenih, jer to čini uspjeh kompanije.

„Veliku zahvalnost dugujemo svim zaposlenima koji su bili najviše izloženi riziku.Velikim trudom i zalaganjem uspjeli smo da održimo kontinuitet poslovanja, a potrošačima obezbijedimo sigurnu i ugodnu kupovinu. Shodno tome kao znak zahvalnosti povećali smo plate zaposlenima u maloprodajnim objektima u martu od deset do 15 odsto“, rekli su iz Franca marketa.

Oni su dodali da primjenjuju sve propisane mjere zaštite, od zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju i higijenu, do organzovanja posla na način da se broj kupaca na jednom mjestu smanji na propisan minimum.

Najčitanije