fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadović traži ukidanje presude i vraćanje na ponovno odlučivanje

Radović traži ukidanje presude i vraćanje na ponovno odlučivanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrhovni sud još nije odlučio da li će prihvatiti ili odbaciti reviziju koju je tražio advokatski tim bivše viceguvernerke Centralne banke (CBCG), Irene Radović, na presudu Višeg, kojom je ukinuta presuda Osnovnog suda.

Osnovni sud je utvrdio da je Skupština nezakonito smijenila Radović na predlog guvernera CBCG, Radoja Žugića, u julu 2018. godine.

Advokatski tim Radović podnio je 22. januara zahtjev za reviziju, a bivša viceguvernerka je u ponedjeljak uputila urgenciju da Vrhovni sud što prije odluči o njemu, pišu Vijesti.

Revizijom se traži ukidanje presude i vraćanje na ponovno odlučivanje.

“Upravni i Vrhovni sud su utvrdili da je u pitanju spor iz radnih odnosa koji je po prirodi hitan, kao i da je tužba za poništanje mog nezakonitog razrješenja podnijeta prije više od dvije godine, u kom periodu su već sedam puta Upravni, Vrhovni, Osnovni i Viši i sud odlučivali o mom problemu. U skladu sa dosadašnjim urgencijama, a imajući u vidu da je predmet zaprimljen u Vrhovnom sudu prije više od šest mjeseci, još jednom urgiram da što prije donosete odluku o reviziji”, navodi se u urgenciji predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici.

Iz Vrhovnog suda je sredinom juna rečeno da je taj predmet, koji je primljen 17. marta, u radu i da će odluka biti donijeta blagovremeno i u razumnom roku.

Ne postoji zakonski rok u kojem Vrhovni sud treba da donese odluku o nekoj reviziji. Prema podacima iz izvještaja o radu Vrhovnog suda za 2018. godinu, prosjek odlučivanja po predmetima koji se odnose na revizije je 96 dana.

Advokati Radović su u reviziji, između ostalog, naveli da je Viši sud odbacio presudu Osnovnog suda smatrajući da je Radović članica Savjeta CBCG kojeg bira parlament i da je pogrešna presuda Osnovnog suda da je riječ o sporu iz radno-pravnih odnosa.

Oni ukazuju da se Upravni sud izjasnio 2018. godine u vezi sa tim da je riječ o radno-pravnom sporu i da je to iste godine potvrdio Vrhovni.

Najčitanije