fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryRadović: Odluka nanosi štetu turističkoj privredi

Radović: Odluka nanosi štetu turističkoj privredi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odluka o promjeni režima saobraćaja za autobuse koji u Kotor dovedu izletnike nanosi štetu turitičkoj privredi, a rezultat toga su najave brojnih agencija o otkazivanju planiranih dolazaka, saopštila je direktorica Turističke organizacije (TO) tog grada, Ana Nives Radović.

Ona je Pobjedi kazala da je informaciju da je došlo do promjene režima saobraćaja za autobuse koji u Kotor dovode izletnike dobila od Komunalne policije telefonskim putem, bez bilo kakvog zvaničnog dopisa.

“Navodno, odluka je donijeta nakon sastanka nekoliko nadležnih opštinskih subjekata”, navela je Radović.

Odluka se primjenjuje od prije desetak dana, a Radović je rekla da je za kratko vrijeme dovela do velikih problema u izletničkim programima.

“Odluka je donijeta bez ikakve konsultacije sa TO i predstavnicima turističke privrede koje ove mjere direktno pogađaju. Rezultat ove odluke su najave brojnih agencija da će otkazati planirane dolaske, čime je obesmišljeno ostvarivanje saradnje sa agencijama i turoperatorima koji su izlet u Kotor uvrstili u ponudu turistima koji borave u Dubrovniku”, precizirala je Radović.

Riječ je o visokoplatežnim gostima čija potrošnja višestruko nadmašuje prosjek evidentiran kod turista sa kruzera.

Ona je objasnila da vozači autobusa plaćaju kazne za nepropisno zaustavljanje, budući da prostora za traženje alternativnih lokacija nije bilo.

“Saobraćajna policija počela je kažnjavati vozače autobusa čim je donijeta odluka, što je izazvalo niz najava otkazivanja dolazaka”, kazala je Radović.

Ona je dodala da razumije potrebu da se sankcioniše kršenje saobraćajnih propisa, ali da je problem trebalo riješiti na drugačiji način, a ne usred sezone i bez zvanične najave.

“Komunalna policija nam je poručila da obavijestimo agencije da se autobusi za potrebe ukrcaja i iskrcaja putnika mogu zaustavljati na svim označenim autobuskim stajalištima, međutim, uprkos tome saobraćajna policija ih i zbog toga kažnjava”, rekla je Radović.

TO se, kako je dodala, obratila svim nadležnim institucijama, budući da, kako je ocijenila, sporna odluka ne šteti samo Kotoru, već i cjelokupnom imidžu Crne Gore kao turističke destinacije.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...