fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan avgustovski račun 36,65 EUR

Prosječan avgustovski račun 36,65 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 36,65 EUR.

„Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,22 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 68,66 EUR“, navodi se u saopštenju.

Čak 59,7 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 20,44 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 15,31 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 4,55 odsto kupaca.

Iz EPCG su rekli da će avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiti 45,6 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 168,82 hiljade kupaca.

Domaćinstva su u avgustu potrošila 127,16 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 5,4 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u julu, a u odnosu na avgust prošle godine potrošnja je viša 30,7 odsto.

Iz EPCG su podsjetili da je 1. septembra počeo ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

„Podijelimo teret 9 trajaće do 30. novembra. U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret 7, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, obustava obračuna zatezne kamate“, precizira se u saopštenju.

Sve informacije o akciji potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom ka Call centru na broju 19100, posjetom www.epcg.com ili Facebook strane, na adresi [email protected], kao i na šalterima lokalnih jedinica snabdijevanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije