fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromovišu kampanju za tržište regiona

Promovišu kampanju za tržište regiona

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Opštine Budva (TOB) počela je promotivnu kampanju za tržište regiona, sa ciljem da se kvalitetom ponude i stabilnom cjenovnom politikom gosti osjete kao domaći.

Direktorka TOB-a, Maja Liješević, kazala je da Budva i ovoga ljeta sa puno ljubavi i uz tradicionalnu dobrodošlicu želi da dočeka goste iz regiona, upravo one koji su mnogo više od gostiju i koji su crnogorsku predivnu obalu zavoljeli prethodnih godina i decenija.

„To su gosti koji nas dobro poznaju i koje mi dobro poznajemo. Sve one koji zajedno sa nama dočekuju nove godine, vesele se karnevalima i maskenbalima, sa kojima zajedno obilježavamo slave, proslavljamo praznike, mi kod njih ili oni kod nas“, navela je Liješević u saopštenju promovišući kampanju pod nazivom Budva, ljubav koja traje.

Ona je kazala da prijatelje iz regiona ne treba da podsjećaju da su tu i ne treba da dokazuju svoje emocije, jer je njihova ljubav i posvećenost preživjela sve izazove.

Liješević je navela da je kampanja i ove godine sa posebnom pažnjom osmišljena za tržište regiona, posebno za najbliže susjede, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Makedoniju i Hrvatsku, koje u ukupnom broju ostvarenih noćenja čine oko 35 odsto.

„Period pred nama će biti pun novih izazova sa kojima se do sada nijesmo suočavali. Cjelokupna turistička privreda Budve, nadležna preduzeća i lokalne službe, majske dane koriste za ponovno otvaranje svojih ugostiteljskih objekata, plažnih barova, uređenje kupališta i terasa“, rekla je Liješević.

Hotelijeri, posebno oni visoke kategorije, kao i jedan dio restoratera su, kako je dodala, još u fazi pripreme za otvaranje svojih objekata.

„Granice praktično još nijesu otvorene, epidemiološka situacija, između ostalog, u Rusiji i bivšim državama SSSR-a je još ozbiljna, a ova tržišta su, pored zapadnih, izuzetno važna ovom vidu smještaja“, navela je Liješević.

Sa druge strane, privatni izdavaoci koji učestvuju sa preko 65 odsto u ostvarenim noćenjima, zakupci javnih kupališta i najveći dio ugostitelja većinom se oslanjaju na tržište regiona i u njihovo ime TOB promoviše sve divne potencijale kojima Budva obiluje.

„Kampanju ćemo sprovoditi u svim zemljama okruženja, svim kanalima komunikacije, a cilj je da se, zahvaljujući porukama koje šaljemo, srdačnošću i gostoprimljivošću, ali i kvalitetom proizvoda koji podižemo na viši nivo ovog ljeta uz pojačanu zdravstvenu sigurnost i stabilnom cjenovnom politikom, naš gost osjeti u Budvi “kao domaći”, što i jeste”, poručila je Liješević.

U TOB-u, imajući u vidu značaj regiona, očekuju da se uz stabilizaciju zdravstvene situacije u najskorijem mogućem roku uspostave i dogovore svi drugi protokoli a najprije između međudržavnih zdravstvenih institucija kako bi se otvorile granice sa svim susjednim državama pa i zemljama šireg regiona.

„To će, sigurni smo, dovesti do ponovnih susreta i ljetovanja o kojima će se dugo govoriti sa osmjehom“, zaključuje se u saopštenju.
(kraj) sam/nar

Najčitanije