19 C
Podgorica
September 20, 2020.
Naslovnica MINA Business Prodaju nepokretnosti na Žabljaku zbog gradnje hotela

Prodaju nepokretnosti na Žabljaku zbog gradnje hotela

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija pozvalo je zainteresovane da se do 20. marta prijave na tender za prodaju nepokretnosti sa investicionim ulaganjima u Opštini Žabljak zbog gradnje hotela sa četiri zvjezdice.

Predmet prodaje je nepokretnost u vlasništvu države, kojom raspolaže Vlada. Parcela ima površinu 13,5 hiljada metara kvadratnih, čija je namjena turizam, odnosno turističko naselje, u okviru koje je planirana gradnja hotela sa pratećim sadržajima.

Minimalna cijena imovine iznosi 62 EUR po kvadratnom metru, u skladu sa izvještajem o procjeni vrijednosti imovine.

Na tenderu mogu učestvovati svi zainteresovani, uključujući konzorcijume, koji otkupe Tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka.

Naknada za otkup tenderske dokumentacije iznosi 15 hiljada EUR, a moguće je otkupiti do 14. februara.

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju ponude u korist Ministarstva finansija u iznosu od 50 hiljada EUR, izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema agenciji Standard and Poor’s ili banke koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.

Na tenderu mogu učestovati zainteresovani koji podnesu zahtjev Tenderskoj komisiji za dobijanje dokumentacije.

Ponuđač, da bi ispunio kvalifikacione uslove, mora biti domaći ili međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, nivoa najmanje četiri zvjezdice.

„Ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima koji su po međunarodnom standardu nivoa najmanje četiri zvjezdice“, navodi se u pozivu.

Ponuđač mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način.

Ponuđač, kako se dodaje, mora dokazati da je u poslednje dvije kalendarske godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario promet od najmanje deset miliona EUR.

Ponuđač mora imati vrijednost kapitala pod upravljanjem od najmanje 50 miliona EUR, dokazati da je u poslednje dvije poslovne godine ostvario pozitivan finansijski rezultat, kao i da je u toku zadnje tri poslovne godine ostvario promet od najmanje 30 miliona EUR.

Ponuđač takođe mora imati pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja u svom vlasništvu, suvlasništvu ili pod upravljanjem ima najmanje dva hotela i/ili rizorta, kategorije minimum četiri zvjezdice.

Učesnici na tenderu mogu, uz prethodnu najavu Tenderskoj komisiji, da posjete nepokretnost, svakog radnog dana do 6. marta do 12 sati.

Ponude se dostavljaju do 20. marta do 13 sati, dok će se njihovo otvaranje obaviti istog dana u 15 sati i 30 minuta u zgradi Ministarstva finansija.

Najčitanije

Danas pretežno sunčano, do 32 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna...