fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPomoć za nabavku koncentrovane stočne i hrane za ribe

Pomoć za nabavku koncentrovane stočne i hrane za ribe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za dodjelu pomoći u nabavci koncentrovane stočne hrane poljoprivrednim proizvođačima i nosiocima dozvole za akvakulturu/marikulturu u iznosu od pet centi po kilogramu.

Iz tog resora su kazali da će se privremena interventna mjera primjenjivati za koncentrovanu stočnu hranu i za hranu za tov ribe nabavljenu u periodu od 2. avgusta do 30. septembra ove godine.

Navodi se da Ministarstvo, u skladu sa najavom, u kontinuitetu prati kretanje cijena koncentrovane stočne hrane na tržištu.

“Nakon reagovanja i izdvajanja dodatnih sredstava u mljekarskom sektoru, za jun i jul, Ministarstvo je procijenilo da su svi sektori pogođeni, i da je neophodno intervenisati i izdvojiti dodatnu podršku u nabavci koncentrovane stočne hrane prema svim sektorima u crnogorskoj poljoprivredi”, kaže se u saopštenju.

Iz tog resora naveli su da su sektori poljoprivredne proizvodnje koji su naročito pogođeni okolnostima nastalim usljed pandemije COVID19 sektori mljekarstva, svinjarstva, živinarstva i uzgoja ribe u kojima je došlo do značajnog poremećaja zbog rasta cijena koncentrovane stočne i hrane za ribu na tržištu.

Oni su poručili da nastavljaju da prate stanje i podržavaju poljoprivredne proizvođače.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije