fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivične prijave zbog nanošenja štete budžetu od oko 425,5 hiljada EUR

Krivične prijave zbog nanošenja štete budžetu od oko 425,5 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici nikšićke i podgoričke policije podnijeli su, u dva odvojena postupka, krivične prijave protiv dva pojedinca i jednog preduzeća zbog sumnje da su državni budžet oštetili za oko 425,5 hiljada EUR.

Iz Uprave policije je saopšteno da je nikšićka policija podnijela krivičnu prijavu protiv preduzeća Doksat i odgovorne osobe M.T. (66), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

„M.T. je, ma osnovu poslovnih odnosa Doksata sa više građevinskih firmi iz Nikšića, od januara do juna 2017. godine podigao gotovinska sredstva na ime materijalnih troškova, od čega nije uplatio 53,42 hiljade EUR poreza na dodatu vrijednost (PDV), kao ni iznos od 176,26 hiljada EUR koji se odnosi na neplaćeni porez na dohodak fizičkih lica i doprinose“, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su M.T. i Doksat nanijeli štetu državnom budžetu od 229,68 hiljada EUR.

Službenici podgoričke policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (BiH), M.J. (28), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

„M.J. je, kao osnivač i izvršni direktor jedne kompanije iz Podgorice, ovjerio i potpisao izjavu u kojoj je naveo da su izmirene sve obaveze koje je ta firma imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi (PU), iako je znao da su podaci u izjavi neistiniti“, navodi se u saopštenju.

Tu izjavu je zatim upotrijebio kao pravu i istinitu prilikom podnošenja zahtjeva PU za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije.

Na taj način M.J. je pričinio štetu budžetu od 195,9 hiljada EUR.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...