fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredlogom budžeta Vlada zanemarila kapitalne projekte na Žabljaku

Predlogom budžeta Vlada zanemarila kapitalne projekte na Žabljaku

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Vlada je, opredijelivši jako mala budžetska sredstva, zanemarila Opštinu Žabljak, čime praktično nije podržala nijedan od kapitalnih projekata koje joj je taj grad kandidovao, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Opštinskog odbora (OO) DPS-a Žabljak saopšteno je da je za vrijeme prethodne vlasti, usvojen Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje, gdje je bila predviđena revitalizacija stare žičare i postavljanje nove sa dodatnih 4,5 kilometara staza.

“Plan je bio da se taj projekat završi u ovoj godini, čime bi Žabljak dobio jednu novu vrijednost i u značajnoj mjeri dodatno poboljšao svoju turističku ponudu”, navodi se u saopštenju.

Za ovu godinu lokalna vlast je, kako su kazali, prema Vladi kandidovala projekte rekonstrukcije vodovoda druga faza, izgradnje nedostajuće infrastrukture od Crnog jezera do Ravnog Žabljaka, nastavak asfaltiranja u selu Tepca u dužini od pet kilometara, izgradnje ulice iza sindikalne zgrade do Ulice Vuka Karadžića, kao i završetak puta Risan-Žabljak.

“Navedenim Predlogom budžeta, koji je sve osim razvojni, kompletna realizacija ovih planova kao i drugih kapitalnih investicija gotovo su dovedene u pitanje”, smatraju u OO DPS Žabljak.

Tako je predloženim budžetom Vlada, kako se dodaje, zanemarila durmitorski kraj, a nedovoljnim izdvajanjem sredstava za navedene projekte pokazala da nema volju ni sluh za dalji njegov razvoj.

“Zbog svog značaja, prirodnih resursa i turističkih potencijala, bilo je potrebno Žabljaku obezbijediti značajnu veću finansijsku podršku za kapitalne projekte. Ovako, u posebnu brigu se dovodi dalja perspektiva svih naših sugrađana, porodica i ljudi koji su svoju sudbinu vezali za ovaj kraj”, rekli su iz DPS-a.

Oni smatraju da su indolentan odnos prema tom gradu premijer Zdravko Krivokapić i njegov zamjenik Dritan Abazović iskazali i time da se nijesu ni udostojili posjetiti Žabljak.

“Nadamo sa da će aktuelna vlast uvažiti realne potrebe i apelujemo da ne zaustavljaju radove koji su od krucijalnog značaja, jer na taj način se rizikuju brojne negativne posljedice”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije