fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržani projekti devet nikšićkih NVO

Podržani projekti devet nikšićkih NVO

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Opština Nikšić podržala je devet projekta nevladinih organizacija (NVO) iz tog grada, od 29 podnesenih, koji će biti finansirani u ovoj godini.

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, potpisao je ugovore sa predstavnicima tih NVO kojima su dodijeljena sredstva po javnom konkursu za finansiranje projekata.

Iz Opštine je saopšteno da su ugovori potpisani sa Društvom mladih ekologa Nikšić za projekat Unapređenje lokalnih kapaciteta za potrebe poljoprivrednih proizvođača i Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore za Osmi Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda.

Ugovor je potpisan i sa Alfa centrom za projekat Acta, non verba, sa NVO Nikšićki potomci bratstva Čvorovića-Zagrad Nikšić za Ekonomsko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira- novog turističkog proizvoda, kao i sa NVO Snaga mladih – Akademija preduzetništva – Mladi za mlade.

Kako je navedeno, Opština se ugovorom obavezala i za finansijsku pomoć NVO Romsko srce za projekat Podrška boljem socijalnom statusu djece i mladih RE zajednice u Nikšiću, kao i za NVO Putevima predaka – Upoznaj ukuse okoline Nikšića.

Kovačević je potpisao ugovor i sa nevladinim udruženjem (NVU) Inicijativa za društveni razvoj „PEC“- Podsticaj održivog bavljenja poljoprivredom mladih ljudi, kao i sa NVO Biznis centar – Pokreni biznis.

Kako je navedeno, Kovačević je podržanim NVO čestitao i poželio uspješnu realizaciju projekata.

Najčitanije