fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlantaže: Sindikat se miješa u kadrovsku politiku

Plantaže: Sindikat se miješa u kadrovsku politiku

Podgorica, (MINA- BUSINESS) – Sindikalna organizacija Plantaža nastavlja da uzurpira javnost brutalnim neistinama i aktivnostima koje se mogu okarakterisati svakako sem kao borba za prava zaposlenih i interese kompanije, a ne miješanje u kadrovsku politiku i poslove upravljanja preduzećem, smatraju u menadžmentu.

Iz menadžmenta su reagovali na tekst Vijesti pod nazivom U Plantažama narušeno ‘primirje’ sindikata i Uprave, navodeći da u kompaniji nije poznato koji su to sindikalni aktivisti i koje su to sporne odluke na osnovu kojih su oni prebačeni na druga manje plaćena radna mjesta.

“Ukoliko je to razlog za takozvano ‘odmrzavanje’ štrajka, onda će i ta nerazumna odluka da bude nezakonita kao i ona koja se odnosi na njegovo prethodno ‘zamrzavanje’. Nije praksa menadžmenta, već sindikata da diskriminiše po osnovu pripadnosti političkoj, sindikalnoj ili drugoj organizaciji, tako da je raspored radne snage bio isključivo motivisan potrebama procesa rada, a sve prema stručnoj spremi zaposlenog”, rekli su iz menadžmenta.

Oni su kazali da je nesporno da Odbor direktora kontroliše rad izvršnog direktora, jer je to njihova statutarna obaveza, ali ne na način kako to predlažu rukovodeći sindikalci koji bi željeli da na svaki način onemoguće izvršnog direktora da radi svoj posao, prenose Vijesti.

“Sindikat traži neosnovane garancije za svoje nezakonito djelovanje, koje ne mogu da dobiju ni od koga pa ni od Odbora direktora, koji se u svom dosadašnjem radu isključivo vodi najboljim kompanijskim interesima. Izvršni direktor je uvjeren da je sindikalni vrh – posebno njegov profesionalizovani, neradnički dio, preokupiran isključivo ličnim interesima i ambicijom da protivno statutu upravlja kompanijom”, navodi se u reagovanju.

U menadžmentu su, govoreći o obračunskoj vrijednosti koeficijenta, koju iznenada neosnovano i bez ikakvog argumenta poteže sindikalna vrhuška, činjenica je da je njegova vrijednost povećana od kada je izvršni direktor Miroslav Vuković.

“Jubilarne nagrade, odnosno određivanje njihove visine je u nadležnosti Odbora direktora, o čemu svjedoči i dugogodišnja kompanijska praksa, što je poznato sindikalnim predstavnicima. Što se tiče sindikalnih kritika vezanih za isplatu zarada, zahvaljujući radu izvršnog direktora i aktuelnog menadžmenta, ista je danas redovna, kao i servisiranje tekućih obaveza, pri čemu je spočitavanje naslijeđenih problema krajnje licemjerno, imajući u vidu zdravstvenu i ekonomsku krizu kojom smo svi pogođeni”, dodaje se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije