fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPKCG i UPCG mogu razvijati održivi poslovni ambijent

PKCG i UPCG mogu razvijati održivi poslovni ambijent

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Između Privredne komore (PKCG) i Unije poslodavaca (UPCG) postoji prostor za intenziviranje saradnje u cilju razvijanja održivog poslovnog ambijenta i prevazilaženja izazova s kojima se susrijeće biznis zajednica, ocijenili su njihovi predstavnici.

Predsjednici PKCG i UPCG, Nina Drakić i Predrag Mitrović, složili su se da je mnogo toga potrebno uraditi na unapređenju ambijenta za poslovanje.

“Zajedno možemo i više i brže”, ocijenili su Drakić i Mitrović i dodali da su privredne asocijacije upućene na blisku saradnju kako bi pružale što bolje usluge članovima i snažno zastupale njihove interese pred donosiocima odluka.

Kako je saopšteno iz PKCG, tokom sastanka je istaknuto da fokus saradnje može biti na doprinosu unapređenju legislative koja se odnosi na privredu, prije svega zakona o radu i o privrednim društvima, zatim afirmisanju zelene ekonomije, digitalne tranformacije i ekonomskog osnaživanja žena, te podršci poslovnim subjektima pri realizaciji reformskog programa Evropa sad.

U radu sastanka učestvovali su generalni sekretari PKCG i UPCG Mitar Bajčeta i Suzana Radulović, šefica Kabineta predsjednice Komore Radana Damjanović i šefica Sektora za odnose sa javnošću i marketing u UPCG Zvezdana Oluić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije