fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPerspektiva Pljevalja u ekološkom bogatstvu

Perspektiva Pljevalja u ekološkom bogatstvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Perspektiva Opštine Pljevalja je u zelenom, ekološkom bogatstvu, obnovljivim izvorima energije, hrane, ljekovitom bilju, etno i seoskom turizmu i mogućnosti da privuče rekreativce, sportiste i promotere zdravih stilova života, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

“Perspektiva Opštine Pljevalja je u zelenom, ekološkom bogatstvu, izvanrednim planinskim masivima, makar toliko koliko je njen zlatni preporod 70-ih godina prošlog vijeka ležao u eksploataciji mrkog uglja”, naveo je Krivokapić u čestitci povodom Dana opštine, koji se obilježava sjutra.

On je dodao da građani Pljevalja imaju u Vladi sigurnog partnera i odgovornog stratega državnih politika.

“Vaš grad, na tromeđi i raskršću kultura, konfesija i etnosa, čuva sjećanja i tajne najdalje prošlosti Balkanskog poluostrva. Prirodna bogatstva i ljepote vašeg kraja, prepoznavali su kako oni najstariji stanovnici kontinenta, tako i današnji investitori i poslovni ljudi koji imaju namjeru da svoju biznis – budućnost vežu za vaš grad”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da, i pored svih prednosti i preduslova koje je podarila priroda, Pljevlja u posljednih nekoliko decenija ne doživljavaju pozitivnu transformaciju, diverzifikaciju i potreban progres.

“Doveden je u pitanje opstanak šuma, poljoprivrednih, stočarskih i zemljoradničkih gazdinstava, čistoća vazduha, voda, zdravlje i egzistencija građana”, upozorio je Krivokapić.

On je podsjetio da su Pljevlja nadaleko prepoznata po kulturi i umjetnosti, tradiciji suživota i ljudskosti, pregnuću, druženju, sevdalinci i razvijenoj svijesti o opštem dobru.

“Takav ambijent, siguran sam, djeluje i djelovaće podsticajno na postojeće i buduće investitore koji imaju namjeru da svoj život vežu za pljevaljski kraj i Crnu Goru”, poručio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije