fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPaket mjera pomoći vrijedan preko 250 hiljada EUR

Paket mjera pomoći vrijedan preko 250 hiljada EUR

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Opština Danilovgrad obezbijedila je paket pomoći vrijedan preko 250 hiljada EUR za privrednike koji su zbog mjera Nacionalnog koordinacionog tijela bili spriječeni da obavljaju svoju djelatnost, saopštila je predsjedica te lokalne samouprave, Zorica Kovačević.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, kazala da su tokom pandemije građani Danilovgrada bili odgovorni, a Opština bila servis građana.

„Opština je spremila paket mjera vrijedan preko 250 hiljada EUR. I dalje nastavljamo da podržavamo poljoprivredne proizvođače. Spremni smo da izađemo u susret svim onim zahtjevima koji se ovih dana podnesu, a već su počeli da pristižu“, rekla je Kovačević.

Ona je precizirala da preduzeća i građani mogu plaćati porez na nepokretnost u dvije rate, prenosi portal RTCG.

„Oslobodili smo ugostiteljske objekte plaćanja zakupa za bašte na tri mjeseca, taksiste smo oslobodili svih dažbina, preduzetnike komunalnih taksi, preporučili Vodovodu i komunalom preduzeću da im smanji obaveze za tri mjeseca koje imaju. Na taj način smo im omogućili da krenu da rade i postignu nivo da ubuduće plaćaju obaveze redovno”, kazala je Kovačević.

Ona je navela da se u septembru očekuje rebalans budžeta Opštine.

„Takođe, neće izostati ni podrška turističkim radnicima. Očekujemo turiste polovinom juna i u našoj Opštini”, dodala je Kovačević.

U toj Opštini su, kako je kazala, i javna preduzeća pokazala dozu posvećenosti i odgovornosti. Preko 1,4 hiljade porodica dobilo je pakete pomoći.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...