fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOčekuju uspješniju sezonu od prošlogodišnje

Očekuju uspješniju sezonu od prošlogodišnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poboljšani turistički kapaciteti na sjeveru, kao i intenzivne aktivnosti na promociji turističkog proizvoda Crne Gore, doprinose, kako su ocijenili turistički poslenici, očekivanju da će zimska sezona biti uspješnija od prošle, uz rast prometa i prihoda.

Kako su najavili iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) otvaranje skijaške sezone planirano je 14. decembra i uz povoljne vremenske prilike očekuje se da će trajati do polovine aprila, piše Pobjeda.

Skijališta Crne Gore dobro su pripremljena i cjelokupnom organizacijom i u saradnji sa poslovnim partnerima kako su najavili pomjeriće granice dosadašnje turističke ponude.

Iz Skijališta Crne Gore su najavili da će pored ski centra Kolašin 1600 biti aktivni i Kolašin 1450, Javorovača i Savin kuk na Žabljaku, Vučje u Nikšiću, Turjak u Rožajama i Lokve u Beranama koji raspolažu sa više od 40 kilometara skijaških staza od čega se oko 25 kilometara nalazi na teritoriji Opštine Kolašin.

U ovom periodu održava se veliki broj manifestacija kako na skijalištima, tako i na primorju i u centralnim krajevima zemlje koje doprinose atraktivnosti zimske turističke ponude i nastojanjima da Crna Gora preraste u cjelogodišnju turističku destinaciju.

Kako je za Pobjedu najavila PR menadžerka NTO Aleksandra Maksimović kada su u pitanju skijališta, tokom ove sezone, planirani su brojni koncerti, DJ žurke, takmičenja u zimskim sportovima za djecu i odrasle, maskenbali, grudvijade i zabavni programi za djecu.

“Skijališta su cjenovno i ponudom konkuretni regionalnim ski centrima, a posebna povoljnost je što se uz sezonski ski pas kupljen u Crnoj Gori dobija mogućnost korišćenja tri dana besplatnog ski pasa na skijalištima u Srbiji (Kopaonik, Stara planina i Zlatibor) i tri dana na Olimijskom ski centru Jahorina i obrnuto”, kazala je Maksimović.

Iz Privredne komore (PKCG) najavili su da će ova zimska turistička sezona donijeti poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma.

Kako je Pobjedi kazao predsjednik Odbora udruženja za turizam i ugostiteljstvo, Ranko Jovović, zimska sezona je uglavnom fokusirana na aktivnosti u skijaškim centrima.

On tvrdi da potencijali i aktivnosti na pripremi zimske turističke sezone 2019/20 realna su osnova za očekivanje da će turistički promet i prihod biti veći od prošlogodišnjih.

“Posljednjih godina sve veća pažnja posvećuje se razvoju planinskog turizma koji ima veliki potencijal”, rekao je Jovović dodajući da je svakako najznačajniji projekat i izgradnja auto-puta, koji će kvalitetnije povezati sjever i jug zemlje.

Iz Skijališta Crne Gore su poručili da će svim posjetiocima priuštiti spektakularni provod na Ski centru Kolašin 1600.

Pomoćnica izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, Neda Bokan, kazala je da su vrijedno radili na pripremi predstojeće zimske turističke sezone što će rezultirati realizacijom velikog broja događaja na Ski centru Kolašin 1600 na Bjelasici.

“Što se tiče ostalih skijališta, biće aktivni i Kolašin 1450, Javorovača i Savin kuk na Žabljaku, Vučje u Nikšiću, Turjak u Rožajama i Lokve u Beranama”, rekla je Bokan Pobjedi.

Posjetiocima Ski centra Kolašin 1600, kako je dodala, na raspolaganju će biti 8,5 kilometara skijaških staza, najmodernija šestosjedna isklopiva žičara opremljena grijačima, wi-fi signalom i zvučnicima, ski rental, ski škole, besplatan parking, usluge caffe bara i restorana Troglava, kao i veoma bogat zabavni program.

Generalni koncept razvoja Skijališta Crne Gore, kako je navela, ogleda se u valorizaciji postojećih aktivnih skijališta i izgradnji novih ski centara na području Bjelasice i Komova, Durmitora i Hajle.

“Na svim ski centrima radiće se dodatni sadržaji za unapređenje ponude, odnosno zabavni parkovi u okviru kojih će biti snow tubing sadržaji, rotondo, pokretne trake, bob na šinama, biciklističke staze i zip line. Trenutno se radi na proširenju skijaških staza na ski centru Kolašin 1600, čime će taj centar za predstojeću skijašku sezonu raspolagati sa dodatnih 4,5 kilometara staza”, kazala je Bokan.

Najčitanije