fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNovac iz stambenog fonda potrošen za druge svrhe

Novac iz stambenog fonda potrošen za druge svrhe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor dirketora kompanije Montekargo nije u četvrtak usvojio odluku menadžmenta o raspodjeli 200 hiljada EUR radnicima iz stambenog fonda, jer je taj novac potrošen za druge svrhe, saznaju Vijesti iz više izvora.

Usvajanje odluke je odloženo, dok menadžment, kojim rukovoci Muradif Grbović, ne obezbijedi povraćaj novca u stambeni fond.

Čitavo ljeto je u toj državnoj kompaniji bilo nesuglasica zbog namjere menadžmenta da se usvoji odluka koju je dio zaposlenih nazivao nepravednom.

Tu odluku je Komisija za stambena pitanja Montekarga donijela 22. jula ove godine.

Prema odluci koja se spori, radnicima je pod povlašćenim uslovima trebalo da bude podijeljeno od 500 do 13,5 hiljada EUR, od čega firmi treba da vrate svega 20 odsto odobrenog iznosa.

Ustavni sud je u međuvremenu potvrdio da je, od dijela radnika osporavani Pravilnik o raspodjeli novca za stambena pitanja, u skladu sa Ustavom i nadležnim zakonima.

Vijesti saznaju da je Odbor direktora Montekarga usvojio u četvrtak većinom glasova predloge Grbovića o smjenama. Time je odlučeno da se sa dužnosti njegovog savjetnika razriješi Momčilo Rakočević, kao i dosadašnji šef Sektora za javne nabavke u kompaniji, Miodrag Bajčeta.

Najčitanije