fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović sproveo analizu procesa zapošljavanja u Ministarstvu

Milatović sproveo analizu procesa zapošljavanja u Ministarstvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja je u proteklih nekoliko dana sprovelo postupak provjere evidencije zaposlenih u tom resoru, u cilju utvrđivanja stepena poštovanja imperativnih propisa prilikom zapošljavanja.

“Tom prilikom, Ministarstvo je u cjelosti postupalo u okviru svog mandata koji ima kao predstavnik poslodavca ovih zaposlenih, Vlade Crne Gore, pritom postupajući savjesno i uz strogo poštovanje ličnosti i privatnosti svojih zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će, kako su kazali njegovi predstavnici, o rezultatima provjere sačiniti izvještaj, u kojem će se analitički sumirati rezultati provjere, a na osnovu kojeg će eventualno uputiti odgovarajuće inicijative za dalje postupanje prema nadležnim organima.

“Kategorički odbacujemo teorije zavjere i netačna medijska kazivanja da je ova provjera rađena kako bi se bilo koji zaposleni doveo u nepovoljan položaj, kao i spin da je rukovodstvo Ministarstva tom prilikom, koje ima javna ovlašćenja da vodi kadrovsku politiku u djelokrugu svog resora, prekršilo bilo koji propis”, dodaje se u saopštenju.

Sprovođenje ove provjere, kako su objasnili, je bila obavezna reakcija na nedavno utvrđene nepravilnosti u radu upravo onih osoba koje su u okviru Ministarstva bile zadužene da obavljaju pravne poslove u oblasti zapošljavanja, i ono je bilo neophodno kako bi se sačuvao integritet resora.

“Naravno, za sve utvrđene propuste su isključivo odgovorni bivši rukovodioci organa, koji su u prethodnom periodu svjesno suspendovali meritokratiju pri zapošljavanju u javnom sektoru.
Neizbježan rezultat ovakvog postupanja u prethodnom periodu je urušavanje sistema obrazovanja i rada, i stvaranje osjećaja nepovjerenja građana prema javnim institucijama”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je važno napomenuti da je put do pune meritokratije dug, ali na njemu valja ostati istrajan.

“To je obaveza na našem evropskom putu, ali i ključ dobrog upravljanja i održivog ekonomskog razvoja”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije