fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Ova Vlada nije povećavala akcize na gorivo

Milatović: Ova Vlada nije povećavala akcize na gorivo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene goriva u Crnoj Gori zavise od cijena u svijetu, pri čemu nova Vlada nije povećavala akcize na gorivo, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On je na svom Twitter profilu napisao da su cijene u svijetu sada na nivou od oko 74 USD po barelu.

“Takođe, udio u cijeni goriva je akciza, čije se povećanje desilo 2017. godine, dok nova Vlada nije povećavala akcize na gorivo”, rekao je Milatović.

On je kazao da su cijene goriva porasle u odnosu na prošlu godinu, kao rezultat oporavka u svjetskoj ekonomiji, i dostigle isti nivo kao i prije kovid pandemije.

“Takođe, cijene su rasle negdje od 2016. do 2018. godine, upravo u vrijeme kada je prošla Vlada dodatno još i povećala akcize na gorivo”, podsjetio je Milatović.

Prema njegovim riječima, u prethodnih 15 godina, bilo je perioda kada su cijene goriva bile još veće, poput perioda 2011-2014, ili onog prije globalne krize iz 2007. godine.

“Recimo, u 2013. cijena bezolovnog je u Crnoj Gori išla do 1,4 EUR, a dizela do 1,3 EUR, iako je akciza bila niža prije promjene u 2017. godini”, dodao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije