fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Zakon o budžetu omogućava funkcionisanje svih građana

Krivokapić: Zakon o budžetu omogućava funkcionisanje svih građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zakon o budžetu omogućava funkcionisanje svih građana, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da odgovornim za to što budžet još nije usvojen smatra one koji ucjenjuju Vladu u vezi sa glasanjem o tome.

On je, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, naveo da se Vlada opredijelila za rizik privremenog finansiranja da bi mogli da naprave programski budžet sa softverskim rješenjima koja su postojala, ali nijesu primjenjivana i da je zbog toga taj proces trajao duže.

Na pitanje koga smatra odgovornim za to što budžet još nije usvojen, on je rekao da smatra one koji ucjenjuju Vladu u vezi sa glasanjem o budžetu.

“Demokratski front (DF) je od početka krenuo u priču koja je pomalo nekorektna. Krenuli su u optužbe odmah nakon izglasavanja Vlade, čak i tokom izglasavanja je bilo političkog licemjerja. Zakon o budžetu omogućava funkcionisanje svih građana”, poručio je Krivokapić.

Na pitanje da li osjeća odgovornost zbog budžeta, on je rekao da su radili predano, ali da nijedno rješenje koje su predali nijesu prihvatili određeni poslanici i da to nije korektno jer se radi o pogrešnim očekivanjima.

Krivokapić je podsjetio na negativnu kampanju koja je vođena protiv Vlade kada je bila u pitanju borba sa pandemijom, i da su pokazali strateško djelovanje i pomak.

On je naveo da su, kroz pakete pomoći, opredijelili 160 miliona EUR za pomoć privredi i građanima, a da se nada da će turistička sezona biti i bolja od projektovane budžetom.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...