fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Predloženi budžet priča za građane a ne politiku

Krivokapić: Predloženi budžet priča za građane a ne politiku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da očekuje podršku 81 poslanika za Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, koji sadrži programe Evropa sad i Crna Gora odmah, jer je to priča za građane, a ne politiku.

„Sve zavisi od političke volje, jer ona zna nekad da iznenadi sve nas, ali ne mogu da razumijem da neko ne bi glasao ovaj budžet u kojem su Evropa sad i Crna Gora odmah“, rekao je Krivokapić tokom Premijerskog sata u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF), Branka Radulovića.

Radulović je pitao Krivokapića da li uviđa da programi Evropa sad i Crna Gora odmah ne nude reformske, optimalne i sveobuhvatne odgovore na globalne izazove i izuzetno složeno socio-ekonomsko stanje u Crnoj Gori nakon tridesetogodišnje vladavine kriminogenog režima.

Krivokapić je ponovio da očekuje podršku 81 poslanika, jer je to priča za građane, a ne za politiku.

„Imamo isti stav, a to je da Crna Gora mora da ide ubrzano u reforme, koje će biti jasne“, rekao je Krivokapić u odgovoru na pitanje Radulovića.

On je kazao da su ti programi obaveza prema socijalnoj pravdi, kao i da zna da njima nijesu obuhvaćene brojne populacije, poput penzionera koji će već sledeće osjetiti benefite, s obzirom da se utvrđivanje penzija radi jednom godišnje.

Krivokapić je naveo da Crna Gora, kada je riječ o energetici, ima izuzetni potencijal i da je došlo vrijeme da se taj potencijal iskoristi.

„Takođe, ako se Crna Gora ne uspije za ovih pet godina potpuno modernizovati da infrastruktura bude primjerena 21. vijeku, bolje da ništa nijesmo radili“, ocijenio je Krivokapić.

On je kazao da su, kada su pričali da će u decembru 2025. prosječna plata biti oko hiljadu EUR, računali na brojne investicije.

“Investitori će teško dolaziti ako bude ovakva politička volja, iako postoji dobra volja brojnih investitora, među kojima su oni koji imaju inovativne tehnologije, bar za vjetroelektrane i imaju to spremno da realizuju kod nas”, rekao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije