fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Predloženi budžet je razvojni za sjever

Krivokapić: Predloženi budžet je razvojni za sjever

Podgorica, (MINA) – Predloženi budžet je razvojni za sjever, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da predviđeno izdvajanje na nivou te regije iznosi 475,42 EUR po stanovniku.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanje poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića na Premijerskom satu, naveo da je budžet, u odnosu na prethodnu godinu, veći za 44,24 miliona EUR, odnosno 137,84 posto.

“Izdvajanje na nivou sjeverne regije iznosi 475,42 EUR po stanovniku, a najveći iznos opredijeljen za sjever odnosi se na Pljevlja, odnosno 16,93 miliona EUR”, rekao je Krivokapić.

Kako je saopšteno iz Vlade, on je naveo da je za Kolašin opredijeljeno 16,37 miliona EUR, Bijelo Polje 10,92 miliona EUR, Rožaje 10,36 miliona EUR i Mojkovac 9,22 miliona EUR.

Krivokapić je naglasio da postoje novi projekti, kao i projekti koji su nastavak prethodnih.

“Ipak, postoje projekti koji su bili vrlo sporni, ne zato što smo mi imali bilo kakav odnos prema tome ko živi na tom prostoru, nego zato što nije bilo predloga projekata iz tih opština”, rekao je Krivokapić,

On je naveo da je od maja tražio lokalnim zajednicama da blagovremeno dostave projekte za realizaciju, dodajući da određene opštine nijesu reagovale blagovremeno.

“Ako je kriva Vlada za to, onda prihvatam krivicu”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je zamisao Vlade bila da se zaustavi odliv stanovništva iz čitave Crne Gore i da ekonomska diskriminacija ne bude razlog njihovog odlaska.

Kako je dodao, zbog toga će se prve realizovane investicije odnositi na sjever.

“Sigurno je da postoje investitori koji će doći, jer bogatstvo sjevera je nešto što nije iskorišćeno kao resurs. Nadam se da će u narednom vremenskom periodu to biti bolje“, kazao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije