fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Budžet da se popuni iz turizma 50 do 55 odsto u...

Krivokapić: Budžet da se popuni iz turizma 50 do 55 odsto u odnosu na 2019. godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada namjerava da budžet popuni iz sektora turizma 50 do 55 odsto u odnosu na 2019. godinu, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, odgovarajući na pitanja građana na Twitteru, naveo da je turizam najvažnija briga Crne Gore i Vlade, jer je taj sektor najveći učesnik u crnogorskom prihodu.

„Pošto je prethodne godine turistička sezona bukvalno propala, Vlada namjerava da budžet bude popunjen iz turizma 50 do 55 odsto u odnosu na 2019. godinu”, rekao je Krivokapić.

On je saopštio da Vlada prati situaciju koja je prouzrokovana pandemijom koronavirusa, analizira i predviđa, kako bi predstojeća sezona bila uspješna.

Krivokapić je kazao da za Crnu Goru postoji veliko interesovanje, pogotovo iz regiona i država iz kojih građani najčešće dolaze na crnogorsko primorje.

“Da bismo to uspjeli, moramo svi biti odgovorni i dati doprinos kako bi suzbili koronavirus, a predviđamo da do sredine jula bude vakcinisano oko 35 odsto građana Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da vakcinacija i pridržavanje mjera treba da doprinesu suzbijanju pandemije koronavirusa, kako bi turistička sezona bila uspješna.

Najčitanije