fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog utaje preko 50 hiljada EUR poreza

Krivična prijava zbog utaje preko 50 hiljada EUR poreza

Budva, (MINA-BUSINESS) – Policija je u Budvi podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv D.B (40) iz Budve, zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose u iznosu od 51,78 hiljada EUR.

„Sumnja se da je D.B. kao izvršni direktor budvanskog preduzeća Bana Invest u februaru prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji nepokretnosti zaključen sa fizičkim licem u iznosu od 49,95 hiljada EUR, po kojem je prihodovao 36,43 hiljade EUR“, navodi se u saopštenju.

Na osnovu toga je, kako su objasnili, nastala poreska obaveza u iznosu od 6,32 hiljade EUR, koju prijavljeni nije prikazao u mjesečnoj prijavi za obračun poreza na dodatu vrijednost (PDV) za februar prošle godine.

„Osim toga, prijavljeni je, kako se sumnja, u periodu od 1. januara do 31. avgusta realizovao kupoprodaju nepokretnosti po ugovorima na ukupni iznos od 351,46 hiljada EUR, čime je prihodovao 261,95 hiljada EUR, po kom osnovu je nastala poreska obaveza u iznosu od 45,46 hiljada EUR, a koju D.B. nije prijavio ni u jednoj PDV prijavi u ovoj godini, čime je postupio suprotno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost“, precizirali su iz Uprave policije.

U cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi sumnja se da je D.B. utajio ukupan iznos od 51,78 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije